Dette blir ikke en dagbok hvor jeg skriver hver dag, men det vil komme litt om treningen vår, ting vi er med på, mine tanker, og diverse  annet som hender oss.

12 mai 2011

Hadde nesten glemt at jeg hadde en dagbok her jeg. Driver på og går gjennom hjemmesiden min og fikser litt her og der. Nå er våren endelig kommet igjen. Vi har hatt en lang og hard vinter med snø liggende fra oktober/november og ut i april. Har hatt så masse snø i hagen at det gikk over hagegjerdet og jeg måtte sette opp et ekstra gjerde så hundene ikke kunne forsvinne for meg. Nå er endelig bakken bar, men det ligger fremdeles litt snø i hauger enkelte steder.

Jeg har delt av hagen slik at jeg nå har mer oversikt over hundene. De har fremdeles massevis av plass å løpe på. Greit med stor hage.

Ellers så har det ikke skjedd så mye spesielt. Klippet linnea i vinter, men vurderer nå å la det vokse ut igjen, hun er jo så pen med all pelsen sin. Sessa er i full pels nå etter å ha mistet alt i vinter pga innbilt drektighet, og er virkelig nydelig.

Nå gleder vi oss til sommeren, sol og varme, blomster........ kose oss på tur, bade, grille, og virkelig nyte livet :-)

 

 

17 september 2010

Hva skal jeg si ... føler at de siste ukene har jeg vært til dyrlegen utallige ganger. Sessa skadet en labb, og måtte inn til behandling, og inn til etterkontroll. Rottene har ikke vært seg selv og var inne i forige uke til sjekk, og inne nå i går for å se om de var bedre, det var de ikke. Renner rødt fra nese og øyne ... det er ikke bra.

Sessa har hoppet rundt med bandasje og krage. kragen forstår hun seg ikke på. blir bare stående og se trist ut. Så hun har den bare om natten og når hun er alene hjemme.

Det regner og regner og regner ..... kan bli deprimert av mindre ... høsten har inntatt oss men jeg føler meg ikke klar til å slippe taket i sommeren enda !!!!

Det er jo LOV å håpe på en snill høst og vinter ..

 

30 august. 2010

Skal si løpetid er hormonelle greier ! Linnea flørter med Sessa, og Sessa rir ¨på Linnea. Og så Dennis da, mamma sin hund, han er interessert av og til, men stort sett overser han dem. Og linnea blir bare mer og mer pågående når han ikke enser henne. Jeg skal passe hunden deres noen dager, så derfor er vi hjemme hos dem. Hundene går ellers bra sammen, heldigvis.

I dag har vi hatt nydelig vær, så jeg og hundene har vært ute i solen. Og så fikk jeg flikket litt rust på bilen, og lakket :-) Liker ikke rust flekker. Så nå er Lille Rød myyyyye finere :-)

26 august 2010

August nærmer seg slutten. Lurer på om det bare er jeg som føler det slik - eller går dagene, ukene og månedene mye fortere etter som man blir eldre?? Da jeg var yngre så tok alt såååå lang tid - og nå føler jeg at jeg ikke henger helt med på noe, alt går liksom så alt for fort for meg ...

I dag så hadde jeg jentene med, og besøkte lille Kita som jeg passet i sommer, mamma hennes og hennes to søstre, labradorene Pia og Pernille. Sessa med tispetruse på siden hun har løpetid og blør. Der var det kjemekoselig og god plass - og hundene raste frem og tilbake på en diger terasse !! Ingen kranglet. De to store var litt interessert i Sessa sin bakende som sikkert luktet veldig godt, men det var ikke noe problem. Kjekt å se at de gikk så bra sammen :-)

      

22 august 2010

har jobbet som febrilsk med å prøve å redde hjemmesiden min, etter å ha gjort noe helt feil. Nå ser det ut som om jeg har klart å rette på det meste. har fremdeles noen linker som ikke virker som de skal, ,men jobber med saken. Puh, var redd alt var tapt !

Sommeren den har liksom bare forsvunnet i år, og jeg er såååå glad for de to ukene jeg hadde i tyrkia i juli. Det var helt herlig på ferie. Sol og varme, herlig mat, hyggelige folk .... savner det .....

men det var også godt å komme hjem til jentene, har ikke vært fra dem så lenge før.

Linnea har fått løpetid nå, heldigvis så fikk verken hun eller Sessa løpetid mens mamma passet de. Linnea blør omtrent ikke noe i løpetidene sine, tror ikke jeg har funnet blod etter henne på gulvet enda. Venter på at Sessa også får løpetid snart.

3 juli 2010

Så er det sommer da. Rare greier, har hatt noen nydelige dager, men så regner det og er ganske så kaldt ute, så sommeren har visst ikke kommet skikkelig i gang enda, selv i Juli.

For et par timer siden så reiste Kita til sin mamma og pappa, som kom hjem fra en uke i Tyrkia. Det har vært kjempekoselig å ha den lille snuppa her. Desverre så har hun vært litt syk, så hun har ikke vært helt i form, bra da at jeg kunne ta henne til dyrlegen og få hjelp :-)  kanskje ikke like greit om de er på kennel og blir syke.

 

De tre jentene gikk fint overens,. og vi har ikke hatt noe krangling. Tenker på at jeg snart skal til Tyrkia selv, da er det mamma og pappa som skal passe jentene. Og jeg synes jo det blir litt rart å reise fra dem. Tenker jo på om noe skulle hende og slikt ... men jeg skal legge igjen nummer til forsikringsselskap, og alle opplysninger de trenger i tilfelle noe skulle hende. Heldigvis er jentene forsikret .  Og da får man dekket mye av dyrlege utgiftene.

Sessa røyter noe enormt, men hun er nok ikke alene om det på denne tiden av året. Jeg børster og børster, og "furminatoren" har gjort en god jobb, og det er bra  - dyr var den.  Hun får det iallefall ikke så varmt i sommer nå som pelsen ikke lenger er så tykk.

 

25  mai  2010

Våren er her. Det tok sin tid,. med hagl og snø i begynnelsen av mai, så begynte jeg å tvile på at vinteren ville slippe taket. Men nå er det endelig grønt ute, Jeg våget ikke plante noe ute før etter 17 mai, pga nattefrosten, men nå tror jeg blomstene klarer jeg, har satt noen krukker på trappen, det er koselig.

Siden sist, så har jeg vært i Førde med Linnea på hundeutstilling, stakkaren hadde magevirus, og diare flere dager på rad. da var det ikke noe kjekt å ha en pels hund :-/ Det snødde som bare fy i Førde, og vi kjørte på sommerdekk, for det var jo helt i slutten av april.

Tja, ellers så har det vel ikke skjedd så mye siden sist. Jeg gleder meg til sommeren setter skikkelig i gang jeg !!!!!

 

28 mars  2010

Endelig så er våren kommet. Det meste av snøen er smeltet bort, og det bringer ikke bare positivt med seg . det er UTROLIG mye hundedritt som dukker opp !!

I midten av mars så har det et helge klikkerkurs her på voss, som jeg og Sessa deltok på. Lærte mye nytt, og fikk frisket opp i ting jeg alt kunne.

Har meldt Linnea på utstilling i Førde i slutten av april, det blir spennende for det er over to år siden hun var i ringen sist. Jeg jobber med pelsen hennes, og håper at dommeren blir fornøyd med innsatsen min. Vi har leid hytte, og blir borte hele helgen, Tar det som en liten weekend. :-)

Har fått meg Facebook også. Ble til slutt overtalt, hehe,. har vært litt paranoid på det området .

Nå nærmer påsken seg, håper vi får vint vær og sol, det hadde vært helt supert ! Har lagt inn bestilling på pent vær til værgudene :-)

 

5 mars 2010

Seks uker med løpetid nærmer seg slutten. Sessa har blødd gjevnt og trutt denne gangen hele løpetiden. Så jeg gikk til innkjøp av en skikkelig tispetruse. Den fungerte ganske bra faktisk,. men de bindene som hørte til, de var for små så jeg har brukt vanlige bind og truseinnlegg.  Sessa har vært veldig hormonell denne gangen, klengete og masete, skal bare kose, og klager sin nød siden hun ikke får kjæreste, hehe.

Vinter har vi fremdeles, og snøskuffelen er flittig i bruk. Vet snart ikke hvor jeg skal gjøre av all snøen.

Har bestillt en Aloe Vera juice som skal drikkes av meg og hundene, som skal gjøre underverk på mage, hud, pels osv . Så får vi se da om det virker, jeg håper iallefall det.

Var ute og ridde her om dagen, det er kjempegod trening, skulle ønske jeg kunne ridd oftere. Red jo masse da jeg var yngre, men litt her jo gått i glemmeboken. Greit og få frisket det opp igjen.

20 februar 2010

Fremdeles vinter. Nå har snøen ligget i snart tre måneder. Temperaturene svinger hele tiden mellom iskaldt og rundt null. På det kaldeste er det ikke trivelig å være ute. Har gått litt sent med hundetreningen også fordi ridehallen på jordbruksskolen ble stengt pga støv problemer .... håper den snart åpner igjen så mandagstreningene kommer igang igjen.

Jentene er friske, og linnea har hatt løpetid. Sessa har hatt løpetid i en uke nå, og blør ganske masse. Så hun må gå med tispetruse og truseinnlegg. Dette er første gangen det har vært nødvendig. Så jeg tror det varierer hvor mye de blør fra gang til gang. Hun er ikke interessert i hanner enda. Linnea var helt gal hun fra første uke, flørtet og stod i med møtende hannhunder, men vi passet godt på.

Jeg har fått en vridning i venstre foten, og det er usikkert om det er en skade i menisken eller noe annet. Smertene kommer og går så jeg er veldig usikker. Må snakke med legen igjen og høre hva han sier.

Ellers så har det vel ikke hendt så masse. Linnea begynner å bli flinkere i møte med andre hunder. Vi bruker Kinderegg metoden, og det fungerer selv om hun fremdeles har glipper. Bruker pølse og lignende, må ha skikkelig gode godbiter ved slik læring.

Har sydd noen halsbånd, og har fått bestilling på noen, så de pengene kommer godt med. Det er gøy å sy igjen. skal få lagt ut bilder etterhvert av de jeg har laget. Det er halvstrup med fleece for inni.

har også greid å legge om på kostholdet, og håper virkelig jeg klarer å gå ned i vekt. Spiser små måltider og hyppig. Mye frukt og lite snop. Går til fysioterapaut to ganger i uken og får behandling for ryggsmertene mine, og trener, så jeg er på rett vei., Håper det hjelper.

Linnea har fått ganske lang pels nå. Hadde tenkt å melde henne på til palme utstillingen, men det passet ikke så godt, så hun skal få litt mer tid på seg. Prøvde å sette inn pelsen med baby olje her om dagen. Det var ikke vellykket. Måtte såpe inn flere ganger for å få det ut av pelsen igjen. men lot det sitte i  ett døgn og trekke inn i pelsen før jeg vasket det ut. Nå er pelsen fin.

  

 

13 januar 2010

2010 nytt år, nye muligheter ... er det ikke det man sier? Det har den siste tiden vært KALDT !! På voss har temperaturen ligget på mellom 20 og 30 minus grader . Og det kan jeg love er KALDT! Bare man går ut og prøver å trekke pusten, så fryser hårene i nesen til is, og kulden frembringer kraftig hoste når den kalde luften når ned i lungene. Så det gjelder å pakke seg inn i et skjerf og puste i dette. Jeg er minst mulig ute. Selv bilen protesterer og lager de grusomste lyder. Og hundene halter på beina og vil ikke være ute. Kler på på dem tykke dekken, når de er ute, eller er med i bilen. Linnea har hatt blærebetennelse, sikkert ikke noe godt. Men det hjelper med medisiner , heldigvis.

Vannet har på badet mitt frosset to ganger, i springene, og toalettet . ganske så irriterende ! Har varmeovner stående på, og fyrer i oljeovnen, for å holde varmen, og holde rørene tinte.

Men det er rent ute, og jeg slipper møkkete hunder, det er jo noe .....

 

Sessa har ikke vært i form. Magen hennes har reagert på Metacam som hun har gått på, og hun fikk plutselig blodig oppkast, og svart avføring. Ikke bra. Hun var til undersøkelse og røntgen hos veterinær, og fikk kvalmestillende, og medisiner for magen sin. Og diett mat for ømfintlig mage, og dette har hun beholdt, og er mye bedre .-)

Ikke noe gøy når "barna" blir syke.

Vurderer å melde linnea på NMK sin utstilling på nærbø i palmehelgen .

 

24 desember, selveste julaften 2009

I dag har vi åpnet pakker og kost oss. Hundene fikk hundesnop som de fikk pakke opp en etter en. Mens jeg var klar med kamera og tok bilder, hehe.

Ute så har det nå ligget snø en uke, så vi fikk hvit jul for første gang på mange år. Linnea kommer rein men våt inn etter tisseturene. Hun tok ultralyd av blæren for en uke siden, men den var helt fin. Men de barberte henne under magen, så jeg tror hun er litt kald nå som snøen er her og hun subber nedi, hehe. jeg fikk litt panikk for jeg såg for meg at de kom til å ta pels opp på sidene også, men det gikk fint.

Nå nyter vi julefreden hjemme hos mine foreldre :-)

 

13 desember  2009

Hva har hendt siden sist ..... tja ...Linnea har fått urinveisinfeksjon, og går på Synoluks  igjen, eller hva det nå heter - rosa tabletter og gul pappembalasje.  hun har tatt røntgen av blæren, og bakterier fra urinprøven skulle sendes veterinærhøyskolen. Så skal hun tilbake på fredag og ta ultralyd av blæren bare så vi er sikre på at det ikke er grus eller krystaller der.

Rottene mine , Lotta og Lisa som de heter nå, er kjempesøte. de vokser og vokser. I går så satt de på skuldrene mine, og spiste kylling fra hånden min, det var koselig :-)

I går var vi i Hjortland med hundene. Kaldt og klart vær, med hvit frost på bakkene. Tok en hel del fine bilder av jentene som lekte. Sessa løpte etter ballen sin, og Linnea løp etter og prøvde å bite henne i beina. Frekk liten hund det der.

Nå er det snart jul, denne måneden har gått alt for fort! har liksom ikke styringen på julegaver enda, for alt går så fort. Før jeg vet ord av det, så er julen over... :-(

Sessa er liten og pjusk nå, for hun har mistet så masse pels. Pga Innbilt drektighet som hun får hver gang etter løpetid. Vurderer å sterilisere siden hun har HD og ikke skal ha valper. da slipper hun dette med løpetid, innbilt, og røyting.

 

 

20 november 09

Begge jentene er bedre. Linnea var til dyrlege, og fikk medisiner, og begge har fått hostesaft, cosylan. Det er bra for jeg var så redd at Linnea skulle bli veldig syk som i fjor.

 

15 november 09

Nå har også Linnea fått kennelhoste, det begynte rundt middagstider i går. Det høres helt fælt ut når hun hoster, for det høres ut som om hun skal kveles ! Stakkar. Vågde ikke la henne sove alene i natt, så hun sov sammen med meg. Vekket meg noen ganger i løpet av natten da hun fikk noen voldsomme hosterier.

Kennelhoste har 3-10 dagers inkubasjonstid. Så det er nok via Sessa hun ble smittet, og Sessa fikk det antagelig av Rex ... Så nå holder jeg mine borte fra andre hunder, for å ikke spre smitten videre.

Håper på time hos dyrlegen i morgen, for å sjekke linnea, er redd hun skal bli like syk som hun var i fjor, det var ingen kjekk opplevelse.

 

 

13 november  09

Sessa jenten min er 4 år gammel !1 Gratulerer jenta mi, håper du får leve med oss i mange, mange år ! Vi er veldig glad i deg. :)

 

10.november  09

Tja, det har ikke hendt så mye siden sist. Sessa begynte å hoste i dag, og jeg mistenker at det er kennelhoste, for det går på voss for tiden. Håper at Linnea slipper unna denne gangen for hun ble så syk i fjor på denne tiden. Når de har kennelhoste så hoster de når de beveger eller anstrenger seg.

Jeg var og tok svineinfluensavaksinen, og sitter med en veeeeeldig vond arm og synes synd på meg selv ... jaja, håper jeg holder meg frisk da iallefall.

Har også i år funnet verdens beste julebrus - nemlig fra Hamar Lillerhammer Bryggeri - DEN er god den!! Ingen over ingen ved siden. Men den er ikke så lett å få tak i.

Pelsen til Linnea vokser og gror, og hun blir finere og finere. Så til neste år kan jeg melde henne på utstilling.

I oktober var jeg på kurs med Arne Aarrestad, i hundespråk, og positiv hverdagslydighet. Veldig interessant og lærerikt. hadde med Sessa og Linnea. har også hatt privattime med Siri Linnerud som trener på samme måte som Arne Aarrestad. Planen er å gå kurs hos henne til nyttår med linnea.

På fredag, har Sessa bursdag, da blir hun 4 år gammel, tiden går sannelig fort !

 

 

6 September  09

I går hadde jeg bursdag, og dagen ble feiret med deilige kaker, og grillmat. Til alt hell så skinte solen og det var deilig ute. Vi tok hundene med på en tur på Hjortland, og der fikk de løpe sammen med en irsk setter. Sessa koste seg med ballen sin, og passet godt på at ingen tok den. men det gikk utrolig fredelig for seg.

Fikk en nydelig klokke i gave, var akkurat slik jeg likte :-)

Sessa fikk også en gave, hun har ikke bursdag før i november, men hun får få den på forskudd. En kjekke kløv som hun kan ha på seg når vi skal på tur eller i butikken. Hun ble skikkelig sporty med kløven på, en skikkelig arbeidshund :-)

 

2 september  09

Jeg og linnea har hatt en helg i Drammen. Men linnea endte opp med diarre, og ville slett ikke drikke. Jeg prøvde hele helgen, og var ganske bekymret på slutten. Reisen var også slitsom, og det var lite tilrettelagt for hunder på toget .... Ganske kritikkverdig.

Vi fikk med oss utstilling på søndagen, og lørdagen var vi i sandefjord og gikk i hundebutikker. det var en koselig helg.

Borte bra men hjemme best heter det. Da linnea kom tilbake til Bergen var det rett i vannskålen !! gjett om jeg da var glad ! Hun og Sessa gikk nesten i ekstase over  å se hverandre igjen.  Sessa var  i bergen hos svigers da vi var i drammen, og hadde nok savnet oss litt. Men med masse kos så gikk det fint det også.  men nå er det lenge til vi skal ut og reise.

 

Linnea har begynt å floke, så jeg må passe på pelsen også mellom badene som er hver 5 dag. Har kjøpt en minkoljespray som skal hjelpe på flokene og tørr pels.

 

 

27 august.  09 

Det er gått en måned, og jeg sier fremdeles - HVOR ER DET BLITT AV SOMMEREN??  Den forsvant før vi reiste til Tyrkia, og har ikke kommet til bake. Det regner og regner, og det er kaldere. Våte hunder og sand på teppene. Linnea vil ikke en gang ut for å tisse hun, hun stopper på trappen når jeg åpner døren og vil bestemt ikke ut for å tisse. Sessa bryr seg ikke så mye, hun er jo glad i vann. kan gjerne bade og svømme hver dag hun hvis hun hadde fått lov til det.

Har det skjedd noe siden sist ,.... tja , ikke så masse. Linnea sin pels vokser sakte men sikkert, og det er kanskje klart for utstilling neste sommer :) det sies at det tar 1 - 2 år å samle ut pels når hunden har vært klippet, men linnea var jo aldri helt kortklippet, så jeg håper det går raskt.

Begge jentene har hatt løpetid, og er blitt sååå kosete og klengete . Mammajenter begge to, det er koselig.

Linnea har tatt preg av at hun ble angrepet tidligere i sommer. En gal schafer kastet seg over henne i hundeklubben, og hun ble skikkelig bitt. Angrepet varte sikkert et halvt minutt, før eier endelig oppdagde at hunden dreiv på og ville drepe linnea, og fikk fatt i den. Resultetet ble en livende redd Linnea, som var mørbanket flere dager etterpå. Hun ynket seg og hylte dersom jeg kom borti de såre stedene. Sårskorpene dukket opp etterhvert .......

Som liten hund som fra før var redd for store hunder, gjorde dette ikke saken bedre. Hun møtte en scafer her om dagen, og den var ikke sinna, men da den ville bort for å snuse så ble hun livredd !!!! Hun hylte så folk snudde seg - det hørtes ut som om noen stakk kniver i henne !! Så redd ble hun. og hun satte seg mellom beina mine for å få beskyttelse. jeg trøstet ikke men lot henne søke støtte hos meg.

Møter vi andre hunder, så bjeffer og bråker hun for å skremme de bort..... er de små så er hun ikke så redd, men store hunder er nå veldig skummelt. Dette er trist, for det er så dumt å ha henne med når hun bråker slik, og så er hun jo redd, det er heller ikke noe moro. man vil jo ikke at hunden skal gå og være redd......

Nei, har man agressive hunder, får man søren meg holde dem i bånd, og unna andre, kjenner jeg blir sååå sinna !!!! Det ødelegger så mye for andre hunder når de angriper...

 

 

 

24 juli   09

Hvor ble det av sommeren? Vi hadde skikkelig sommer et par uker, med sol og varme, virkelig herlig. Så reiste jeg til Tyrkia en uke, og hadde det himmelsk - og kommer hjem igjen -. og så bare regner det !! Det plasker ned, og i dag har det tordnet også, buldret virkelig ille. Hvor er sommeren !!?? jeg går rundt i tåke jeg, i dårlig humør fordi jeg føler meg snytt. Snart kommer høsten, sur og våt, og vinteren, kald og enda surere ..... jeg trenger virkelig litt sol og varme før det altså.

 

Ellers så har jentene hatt løpetid denne måneden, og virkelig vært helt pyton for foreldrene mine som måtte passe dem mens jeg var i tyrkia. Tror ikke de har vært så løpske og umulige noen gang før. Tror de var glad for å bli kvitt dem jeg .

Var godt å få dem hjem også da.

I dag var vi og besøkte Anita, som har kennel Sanibel, med 4 shih tzuer. Hadde jentene med, og det gikk helt fint. bare så dumt at jeg glemte fotoapparatet mitt, for det hadde kunnet blitt en del fine bilder av dem, pene voffsene :-) 

Når skolene begynner , så starter shih tzu gruppen oppigjen med ringtreninger på Midtun, da må jeg prøve å få med meg noen iallefall, det er greit å ha noen å trene sammen med, jeg er jo kommet litt ut av trening når det gjelder utstillinger.

 

11 juni  09

Jeg hadde ikke tenkt å skrive noe i dag siden jeg skrev i går, men så kommer det noen ord likevel, Ord til ettertanke., Vi lever bare en gang, det vi ikke gjør alvor av mens vi lever får vi aldri oppleve, Er vi ikke gode nok, får vi ikke sjansen til å gjøre godt igjen.... Det gjelder å ikke utsette ting man burde gjøre for eller mot andre. Denne hunden satte sine spor i hjertene til mange, han var lett å like, og hadde en utrolig personlighet. Han var langt fra "bare en hund"....

Her er et innlegg jeg har skrevet på shih tzu forumet, i min fortvilelse i dag da det gikk opp for meg hvilken dag det var ......

 

I dag er en trist dag. Å miste noen man er glad i er vondt, også selv om det "bare" er en hund. For ett år siden satt jeg på fergen på vei til dyrlegen, med en skjelvende hund i faget. Med håp om at det ikke var noe alvorlig, og at han ville bli med hjem igjen. Slik gikk det ikke. Dyrlegen konstanterete  slag..... Trico gutten min var lam i bakkroppen, kunne ikke stå eller bevege seg. han skalv og var redd og ville ligge inntil meg for å få trøst. Klokken 14 var det slutt, da var han ikke her mer, men reist til de evige jaktmarker .....og jeg gråt ...... og jeg gråter nå ..... sukk, sippeguri ...... for det er vondt å vite at han ikke er her, og ikke kommer tilbake.

De 11 år han levde med meg gikk så alt for fort . Det er så mye jeg ville ha gjort sammen med ham, ville vist mer kjærlighet, ville koset han mer, ville latt han vise flere triks (han elsket å vise trixene sine ) , latt ham lære flere triks , kanskje prøve agility - han tok bronsemarket i lydighet 10 år gammel og helt døv , bare på håndsignaler -. og storkoste seg !!! var så flink gutten Smile ........ men så en dag var det plutselig for seint.

Grip dagen - er det noe som heter .... vi har vel lett for å tenke at vi har god tid ... i morgen kan jeg gjøre det ........ Men så en dag er det slutt, og vi får ingen flere sjanser til å gjøre det vi hadde lyst til .....

Jeg håper gutten min hadde det fint den tiden han var her med oss , dessverre så ble det kortere enn vi alle hadde trodd. Det går det ikke an å gjøre noe med.

Da han fikk sprøyten, var mamma sammen med han, jeg klarte ikke for jeg bare gråt, og ville ikke gjøre han opprørt. Han var så forvirret stakkar ....

Siste helgen før han døde, så var vi på hytten, og han var som en valp igjen. Løp rundt etter pinner, smilte fra øre til øre og storkoste seg. Så gikk det tre dager, og han var ikke mer.....

Nå er det ett år siden, Det har gått så fort. Jeg hadde trodd det skulle bli mindre vondt med tiden, men det har det ikke blitt. Og her sitter jeg med snørr og tårer og føler meg tåpelig ........ det var jo "bare en hund" ...... Men det hjelper ikke - det var MIN hund, det var MIN Trico- min første hund som jeg hadde ventet på i så mange år før jeg fikk kjøpe ham ....... Min følgesvenn og hybelkompis gjennom så mange år. Vi delte gleder og sorger vi to....... og vips en dag, var det slutt.

Så moralen må bli - utsett ikke det du kan gjøre i dag, tenk ikke at stell og bad tar vi i morgen , trene gjør vi i morgen, kose og leke gjør vi i morgen - for i morgen - da kan det faktisk være for seint ..... Jeg skal kose meg med jentene, Sessa og Linnea, for jeg vil ikke en dag måtte tenke at " det fikk vi ikke gjort, dette rakk vi ikke ......" .

Trico elsket å bære ting for meg, alt fra mat, til DVD'er, til båndet sitt. Han elsket å vise triks og kunster, være flink gutt. . Trico var en mester på å tigge. Ble han ikke hørt eller sett, så trampet han med beina - klikk klakk, i gulvet til noen oppdaget han, Og hjalp ikke det - så ble man hentet, da kom han bort og dyttet til en med snuten i leggen, kom da , sa han. Dette var typisk han. Slik vil jeg minnes ham.

La hundene deres være spesielle, gjøre ting de er glad i, og få kjærlighet og oppmerksomhet, en dag er det slutt, enten man vil eller ikke ....

Et deprimerende innlegg fra en gråtende og alt for emosjonell Brita ... Crying or Very sad


Glemmer deg ikke gutten min.

 

 

 

10 juni.

I morgen, 11 juni, er det nøyaktig ett år siden jeg mistet Tricogutten min. Har tenkt på dette lenge, og det har liksom bare gått fortere og fortere mot denne dagen. Jeg har gruet meg, for jeg savner han fremdeles, selvsagt. Man glemmer ikke en god venn så lett. Her har jeg klippet fra siden hans om hans siste stund her sammen med oss.

http://tbn0.google.com/images?q=tbn:0PcvAKT0llDMUM:http://www.breadonthewaters.com/add/0154_Heaven_christian_clipart.jpg

I dag ble en av de tristeste dager i mitt liv. Min lille venn forlot denne verden, elleve år gammel.
Det hele begynte med at han skulle ut og tisse.  Mine foreldres gamle hund måtte bæres i trappen. Trico ville ikke gå, og ble bært han også. Men ute klarte han ikke å gå. Bakbeina holdt han ikke oppe. Frambeina var spredt til siden for å holde balansen, og han virret med hodet og virket forvirret. Min tanke var at han kanskje hadde fått noe ut av ledd, eller en nerve i klem i ryggraden kanskje. Vi fikk ringt dyrlegen, og kom oss i bilen. Trico fikk ligge ved føttene mine, og lå med hodet på beinet mitt under turen. Han kloret seg liksom fast til underlaget.

Inne hos dyrlegen ble han først satt på gulvet, men han klarte ikke stå. Så løftet jeg han opp på bordet. Dyrlegen holdt hodet hans, og kikket lenge i øynene hans, så kom bomben: Han hadde hatt et slag, og bakparten var lammet, og han ville sannsynligvis ikke bli bra igjen. Selv om han viste reflekser på smerte i bakbeina. Et alternativ var å sette han på drypp, og gi kortison, men det var likevel ikke store sjanser for at han ble seg selv etterpå.  Jeg valgte da at han skulle slippe å ligge alene på klinikken til i morgen. Ville heller ikke ta ham hjem, og la ham ligge og dø...

Prøver å tenke på at han hadde noen fine stunder denne siste tiden. Senest i helgen løp han etter pinner som en unghund, og stortrivdes ute i solen. Det er disse minnene jeg vil bære på.

Trico var alltid en spesiell hund, med personlighet. Hos mine svigerforeldre var han rene unghunden, ville leke, kose og ha godbiter, mens hjemme til daglig var han roligere. Rart det var samme hund.
Han blomstret når han fikk vise frem triksene sine til folk som ville se på
Han var en beskjeden type, måtte alltid overtales eller lokkes, noen ganger virker det som om han ba om unnskyldning for at han var der.
Siden han ble tidlig døv, så var han veldig knyttet til meg, og jeg og han hadde en fin kommunikasjon via tegn.
Men hvis andre viste interesse og gav han signaler, så var det kjempestas, og han var ivrig. Særlig om det var godbiter inne i bildet.
Jeg og du var hybelkompiser vi, reiste ut i den store verden sammen. Delte sorger og gleder. hadde mange fine turer sammen.

Hvil i fred gutten min, du har det bedre der du er nå. Du vil aldri bli glemt.

Her er noen bilder for å minnes ham:

 

Trico elsket å få lov til å bære, til og med båndet sitt ville han bære

 

 

Var det noe denne gutten kunne, så var det å tigge godiser, og det gjorde han ofte

 

Smilegutten min,

 

Søte godgutten min

 

Å gå på tur var alltid gøy

 

Hvem er vel nydeligere?

 

 

 

 

5 mai 09

I helgen var vi på hytten . Hundene storkoste seg. Vi var ned og kikket på sauene og lammene som var kommet ut på bakkene. Og hilste på en islandshest. men Sessa syntes hesten var skummel og ville ikke bort til den. Linnea satt og studerte hesten grundig, og den senket hodet innenfor gjerdet og kikket på henne.  De fikk også bli med til noen som har multifunksjonshemmede barn, og hilse på disse. Begge hundene taklet det fint. Vi koste oss denne helgen, grillet to dager, og jentene fikk kose seg med bein å gnage på. Linnea var med og hjalp til med litt hagearbeid. Denne helgen fant vi masse flått som krøp på hundene. Så vi fikk heldigvis drept dem før de festet seg. men det som var litt ekkelt var at jeg fant en INNI toppen til Linnea, hadde jeg ikke tatt ut strikkene, så hadde vi ikke oppdaget den før den fikk festet seg. Været var varierende. litt sol, litt regn. Men selv om solen var der - så var det KALDT - jeg hadde lag på lag med klær for å ikke fryse fordervet.

Linnea hjelper til i hagen

nybadet, skal samle til lang pels

Linnea har allerede ganske lang pels

. 

I dag var jeg til dyrlegen med jentene og begge fikk vaksine, huggormtablett kapsler, og flåtthalsbånd.  Og linnea ble dopet ned, og fikk nappet bort pels inni ørene. Nå ligger hun her og er groggy og ikke helt i form enda. Det tar noen timer før bedøvelsen er ute av kroppen hennes og hun er på beina. Hun var ut en kort tur og tisset, og så ville hun inn og legge seg igjen. Hele greien kom på nesten 2500 kr.

Linnea hadde en del hår i ørene, men hadde heldigvis ikke noe voks eller betennelse :-)

Skulle egentlig på agillity trening i dag, men vil ikke reise fra Linnea som enda ikke er på beina etter neddopingen. I går var vi på mandagstrening. Sessa og linnea koste seg på agilitytreningen for en uke siden, så det var dumt vi ikke kunne i kveld, men vi får ta det igjen neste uke :)

 

jeg har bestemt meg for å samle ut pelsen hennes igjen, og prøve på nye utstillinger .

 

 

15 april 2009

Dette er en trist dag å tenke på. For 12 år siden så ble Trico gutten min født. Den største gleden i livet mitt. 11 år var han sammen med meg. Dette ville vært hans 12 bursdag. Men han er ikke her ..... 11 juni i fjor fikk han et slag, og ble lam, og det var slutten på vårt liv sammen. det er vondt å tenke på. Jeg savner han veldig. Det var så urettferdig, så tidlig, han var så frisk og rask ..... Det er utrolig hvor glad man kan bli i en hund. De som ikke har hatt denne gleden er neppe klar over hvordan det føles å miste dem. For meg var han like viktig som et menneske. Vi delte mange år sammen. Med han var jeg aldri alene.. Godgutten min. Tiden går utrolig fort, det gjelder å gjøre det beste utav den. Jeg har heldigvis mange gode minner om tiden sammen med ham,

                    

                    

 

Påsken 09

Blandet vær denne påsken. Men det ble da heldigvis noen solgløtt også, og det gikk an å sitte ute et par dager. Var på hytten, det var koselig, og hundene koste seg masse i hagen, fikk løpe etter ball, og etter freesbie, eller hvordan det nå skrives. Eneste Sessa ikke var fornøyd med, var at de ikke fikk lov å være i sofaen.  Og så var de håpløse på å spise. Jeg er så lei nå av at hundene ikke spiser maten de får. Før var de så flinke, så jeg forstår ikke dette. Det som de har spist før, er plutselig ikke godt nok. Så prøver jeg noe annet som de liker - men da liker de ikke dette heller .... Til slutt fikk vi da mat i de, blandet inn poteter og bernaise saus. hehe.

04-april 2009

Jeg har vært i bergen de siste dagene, og her er det skikkelig vårfølelse. Har sittet ute i singlett og nytt solens stråler. Nå er det påskeferie også, så vi får jo håpe på at været er snilt med oss - sol og varme vil jeg ha :-)

Linnea var med meg i hagen i går, og da oppdagde hun en diger humle i krokkusene. Og denne ble hun stående og studere  nøye, mens jeg ropte, og prøvde  å få henne bort der fra - jeg var jo redd hun skulle bli stukket. Men heldigvis så gikk det bra, og jeg fikk til og med noen bilder av henne :-) Synes humler er søte - de er liksom bamse varianten av insekter. Jeg liker igrunnen ikke innsekter, og det er en av de få negative tingene med våren og sommeren - da våkner krypene til live .. Men humler er søte,  men man skal nå passe seg like vel da.

Snart er det også på tide å finne frem flåtthalsbånd, eller dråper - for flotten er et vesen fra helvete . Blodsugende snyltere. Og de kan bære med seg farlige sykdommer også, så man skal passe seg iallefall om man bor på steder det er mildt.

heldigvis så har vi her oppe hatt en kald vinter, så jeg tror de fleste er dødd ut,  Og dette vil nok være til vår fordel. Jeg liker ikke disse krypene.

 

 

29 mars 2009

Denne dagen startet med at jeg sov aaaaaalt for lenge. Hvem hadde glemt å stille klokken en time frem? Joda - meg ,,,,,,, MEN, vi har fått sove i natt ! Nye bissevovven lå stille og sov hele natten gjennom, herlig :-)

Jeg har begynt å strikke igjen. Holder på med pulsvarmere. Skulle egentlig lage sokker, men jeg får rett og slett ikke til hælen , sukk ....

Og så har jeg fått problemer med frontpage, igjen ..... nå får jeg ikke laget linker, når jeg velger hyperlink, og linker til rett side. så henger hele  greia seg og jeg får beskjed om at siden må lukkes ...Sukk. Dette er håpløst !! For jeg må jo kunne lage nye sider og linker.

Noen ganger blir jeg så frustrert at data greier.

har forresten klippet Linnea litt igjen,. Denne gangen toppen hennes for den var så stor og bustete. Nå har hun to små musehaler, det er mye søtere :-)

 

28 mars 2009

I dag har jeg laget fire sider med bilder, En til hver av hundene, og en til gruppebilder. Dette er bilder jeg har reddet fra min gamle hjemmeside, og som jeg ikke har lyst å miste. Det var artig å gå gjennom gamle bilder, Det er så mange minner knyttet til dem. Satt her og filosoferte litt, savner strendene på jæren, det er så masse vakker natur der, og spesielle steiner. Her er naturen liksom mer liks over alt. Kjedelig.   Men det blåste jo masse der da.... jaja.... Håper dere tar en titt på bildene, det er masse fint å  se :-)

Cavalieren som har flyttet inn i familien, bruker tid på å tilpasse seg,. Særlig det å legge seg om kvelden er vanskelig, det liker han ikke, og bråker en del. Men slik må man vel regne med. Søt og god er han iallefall. I går var han til dyrlegen og fikk tatt bort masse tannstein som han har hatt lenge .... og det viste seg at han hadde ørebetennelse også, og løse tenner som må trekkes. Stakkar liten . Men det blir bedre for han når dette er fikset.

 

24 mars 2009

I dag så fikk jeg triste nyheter. Vv Vanita - Tinka, ene søsteren til Sessa, er død. Hun var frisk og rask, og falt bare sammen en dag, hylte, og så døde hun. Dette er virkelig sørgelig, både for familien hennes som var veldig glad i henne, og for meg som oppdretter som hadde dem alle 7 da de var små. Jeg ønsker familien alt godt i denne triste tiden. 3 år er alt for ungt å forlate denne verden. R.I.P Tinka.

Ellers så har det skjedd ting i familien vår også. Mine foreldre har igjen fått seg hund. En nydelig cavaliergutt som jeg fant på finn.no. Han er 6 år gammel og kjempesøt.  De hadde ikke tenkt at de skulle ha flere hunder etter at de mistet Fernando i sommer, 13 år gammel.  Men så dukket han opp da, denne lille søte, og nå er han her :-)

Sitter og ser på den britiske dokumentaren om Rase avl på ville veier. Og det er gripende og grusomt å se på. Særlig siden Trico, gutten min hadde den alvorlige sykdommen Syringomyelia. En sykdom som raseklubben ikke vil sette særlig fokus på. Og som mange oppdrettere heller ikke vil se på som alvorlig. Skummel sykdom, som man enda ikke kan teste hundene for, annet enn via MR scanning. Den går ut på at kraniet er for lite og at hjernen er for stor, og så trenger spinalvesken ut, og skaper smeret i nakke, rygg, buk ... Symptomer er at hunden klør seg masse, særlig på venstre skulder, og det kan være vanskelig for den å gå med halsbånd eller sele på for da bare klør den seg.

I dag var vi ute en tur, og fant vårtegn. Noen små lille blomster, og gåsunger på trærne. Det er herlig, det går endelig rette veien, og nå er det lyst ute til klokken er 19 :-)

 

8 mars 2009

I helgen var det to dagers agillity stevne her på Voss. Jeg var og kikket begge dagene. Det var veldig variert. Jeg var litt forbauset over hvor mange hunder som liksom levde sitt eget liv nede på banen. Mange var liksom så opptatt av å bjeffe, at de ikke fikk med seg handlerens beskjeder.  Men det er ennå en stund til vi skal prøve oss på konkuranse. Må trene masse ennå, Håpet er å klare å sende Sessa foran meg, og kunne gi henne beskjeder, for jeg tror ikke jeg klarer å holde samme tempo som henne.

Lørdagen var hundene hjemme. Men søndag så fikk de bli med. Sessa fikk hilse på to tollergutter, og masse andre hunder. Hadde dem inne en og en. Linnea var ikke så interessert, og jeg tror hun syntes det var litt for masse folk der. Det var stort oppmøte av påmeldte og tilskuere. Da vi kom hjem, var det to trøtte hunder som la seg til å sove. De hadde jo fått så masse inntrykk.

I dag var vi på mandagstrening. Det var så lyst ute at vi lot være å gå inn i hallen. Trente en del innkallinger med Sessa. Linnea var også med og fikk trene noen triks. Ellers så sprang hun rundt på egenhånd. Sessa er inne i en god periode nå, og var veldig ivrig. Jeg trener innkalling med den nye canis metoden - dvs at hunden får klikk  når den toucher hånden min, og så kaster jeg godbiten unna. Hun kommer tilbake og gjentar det, og får godbit. Etter hver øker man avstanden, og begynner å legge på kommando når hunden er på vei tilbake. Poenget er at hunden skal venne seg til å komme helt inn når man roper, og ikke smette vekk . Skal også legge inn det at jeg skal ta i halsbåndet, og så får hun belønning. Manger hunder er helt håpløse å få tak i når de er løse, og slik vil jeg ikke ha det.

Vi holder også på med triks, bukke, snurre, rulle, løfte labbene på beina mine, og hilse osv osv. Skulle ønske det ble arrangert et freestyle kurs her, det hadde vært veldig interessant.